Jau šeštą kartą stabdyti patyčias kvies „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015”

2015-01-09

Paskutinę kovo savaitę – kovo 23-29 dienomis – „Vaikų linija“ jau šeštą kartą inicijuoja „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ 2015”, kviesdama aktyviai dalyvauti Lietuvos mokyklas, darželius, nevyriausybines organizacijas, kitus partnerius ir rėmėjus. Kiekvienas – nuo paties mažiausio iki jau brandaus piliečio – gali savo veikla ir elgesiu prisidėti prie patyčių mūsų šalyje stabdymo, skleidžiant draugystės, atjautos ir gerumo idėjas.

Tapti šių metų „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ dalyve gali kiekviena švietimo įstaiga ar įmonė, palaikanti gyvenimo be patyčių idėją ir norinti surengti patyčių prevencijai skirtų renginių, inicijuoti kitokių veiklų, jas paremti arba kaip kitaip palaikyti kampanijos idėją.

Baigiamoje kurti naujoje kampanijos „BE PATYČIŲ“ svetainėje www.bepatyciu.lt nuo sausio mėnesio antrosios pusės prasidės dalyvių registracija į šių metų „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“.

Prie „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ iniciatyvos, kuri yra jau vienuoliktus metus „Vaikų linijos“ vykdomos kampanijos „BE PATYČIŲ“ dalis, kasmet prisijungia vis daugiau aktyvių švietimo įstaigų, įvairių organizacijų, socialiai atsakingų rėmėjų. Praėjusiais metais „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ“ dalyvavo apie 1200 mokyklų, darželių, nevyriausybinių organizacijų iš visų Lietuvos miestų ir rajonų. Akcijos dalyviai organizavo įvairius renginius ir veiklas, skirtas patyčių prevencijai, ir garsiai pasakė „stop“ plintančioms patyčioms.