Veiksmo savaitė be patyčių Šiaulių "Ringuvos" specialiojoje mokykloje

2015-04-03

 Kovo 23- 27 dienomis mūsų mokykla kiekvienais metais aktyviai dalyvauja emocinės paramos tarnybos Vaikų linijos inicijuojamoje Veiksmo savaitėje „Be patyčių!“. Jos metu mokiniai, padedami lietuvių kalbos mokytojos Rimos Bacienės, kūrė pasakojimus, užrašinėjo savo mintis apie draugystę, o per technologijų pamokas (mokytoja Laima Lušienė) kūrė dovaną draugui – gėlių paveikslą.

    Ypač aktyviai mokiniai dalyvavo socialinės pedagogės Jurgitos Kaziūnienės organizuotoje žaidimų popietėje „Geriausio draugos savybės“. Draugiškiausiu mokiniu išrinktas Socialinių įgūdžių ugdymo grupės Nr.2 mokinys Šarūnas Starodomskis. Taip pat popietės metu visi žiūrėjo vaizdinę medžiagą: klausėsi psichologų pasakojimo apie patyčias ir kaip jas įveikti, patys sprendė įvairias patyčių situacijas, inscenizavo.
       Daug džiugių emocijų 2 – 4 specialiosios ir lavinamųjų klasių mokiniams suteikė akcija „Piešiu Draugystės pievą“. Jos metu mokiniai draugiškai piešė pievoje augančias gėles, augalus, skraidančias bites, saulę ir dangų.
       Draugystės savaitę užbaigė filmų apie patyčių prevenciją žiūrėjimas bei sveikatos biuro specialistės Gintarės Jasiulytės vedama diskusija apie patyčių formas, mokinių vaidmenis jose ir kaip jų išvengti.