Veiksmo savaitės "Be patyčių" renginiai

2015-04-07

8-10 klasių mokiniai dalyvavo TEO organizuotame konkurse „Stabdyk elektronines patyčias“. Mokiniai noriai įsijungė į kūrybinį procesą, siūlė savo idėjas, mokėsi išklausyti kito nuomonę, elgtis mandagiai tolerantiškai, ieškojo būdų kaip pasisakyti prieš patyčias, parodyti, kad jos skaudina.
Nuoroda į filmą: https://www.youtube.com/watch?v=tX_JiyVJF_w
Mokykloje buvo išpildyta aktyvių pertraukų idėja, viena iš Veiksmo savaitės „Be patyčių“ diena buvo skirta muzikai.
6- 10 klasių mokiniai pertraukų metu, padedant muzikos mokytojai, darė perkusijos pratimus, dainavo dainas susėdę ratu ant žemės.
Visi pasisėmė gerų emocijų.
Mokyklos antrame aukšte buvo pastatyta Multimedia ir mokiniai pertraukų metu galėjo žiūrėti įvairius trumpus filmus patyčių tema.
Buvo rodomi žymių žmonių, tokių kaip Andriaus Mamontovo, Jurgio Didžiulio, Jurgos Šeduikytės ir kt. vaizdo klipai.
6-10 klasių mokiniai buvo skatinami praleisti pertraukas aktyviai, sužaisti draugiškas stalo teniso varžybas.
Per žaidimo techniką mokiniai buvo skatinami elgtis tolerantiškai, draugiškai, susitaikyti su savo nesėkme, palaikyti draugą ar visiems kartu pasidžiaugti pergale.
Pertraukų metu buvo pristatytas naujas šokis, kurį merginos ruošia artėjančiam šokių festivaliui.
Kitų pertraukų metu buvo aktyviai kviečiami prisijungti kiti mokyklos mokiniai, mokytojai, kiti mokyklos darbuotojai, pasimokyti šokių žingsnelių, pabandyti pašokti kartu.
Taip buvo skatinamas visos mokyklos bendruomenės nuoširdus bendravimas, geros emocijos, tolerancija, pagarba vieni kitiems.
Vyko užsiėmimas – diskusija su mokiniais „Kas yra elektroninės patyčios ir kaip jas įveikti?“.
Šios diskusijos metu su mokiniais buvo aptariama elektroninių patyčių tema, aiškinamasi kas tai yra, kokios elektroninių patyčių pasekmės ir kaip jas stabdyti.