„Vaikų linijos“ vykdomai kampanijai „BE PATYČIŲ“ – Vidaus reikalų ministerijos premija

2015-06-09

„Vaikų linijos“ jau dvyliktus metus vykdoma kampanija „BE PATYČIŲ“ išrinkta šių metų Vidaus reikalų ministerijos vykdyto Nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektų konkurso nugalėtoja.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, įteikdamas padėką „Vaikų linijos“ atstovėms, dėkojo už iniciatyvumą, kuriant saugesnę visuomenę be patyčių. Taip pat „Vaikų linijai“ skirta 1158 eurų premija.

Šiemet Vidaus reikalų ministerijos inicijuotas prevencijos projektų konkursas buvo jubiliejinis – 10-asis. Jam buvo pateikti 2014 m. vykdyti nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektai tema „Elektroniniai nusikaltimai ir patyčios internetu“.

„Konkurso tema labai atitinka laiko dvasią, nes nusikaltimai ir patyčios elektroninėje erdvėje – masiškai plintantis ir sunkiai valdomas reiškinys. Kompiuterinio raštingumo, sąmoningumo ir suvokimo mums labai trūksta. Ir tie projektai, kurie dalyvavo šiame konkurse, išties labai prasmingi“, – sveikindamas nugalėtojus, teigė ministras S. Skvernelis.

Ministras pastebėjo, kad patyčios yra labai paplitusi ir opi problema ne tik tarp jaunimo, bet ir visoje visuomenėje. „Jei yra galimybė tai padaryti anonimiškai, internetu, tada ir atsiskleidžia, deja, tikroji žmogaus prigimtis bei tam tikri asmenybės bruožai. Bet su tuo reikia kovoti visomis priemonėmis, ir šis konkursas – žingsnis į priekį“, – sakė S. Skvernelis.

Konkurse buvo kviečiamos dalyvauti įvairios organizacijos, asociacijos (nevyriausybinės organizacijos), valstybės ir savivaldybių institucijos, mokslo ir studijų institucijos, verslo subjektai, bendruomenės.