Išrinktos geriausios mokinių dainos, kviečiančios padėti patyčias kenčiantiems vaikams

2016-03-29

Per šventinį „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2016“ renginį, įvykusį Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, apdovanoti mokinių dainų konkurso „Padėk man užaugti be patyčių!“ laureatai. Iš įvairių Lietuvos vietų suvažiavę mokiniai scenoje atliko geriausiomis išrinktas dainas, kuriomis suaugusiųjų prašoma atkreipti dėmesį į patyčias ir padėti vaikams.

Šiais metais „Vaikų linija“, bendradarbiaudama su kompanija „Western Union“, surengė mokinių dainų konkursą „Padėk man užaugti BE PATYČIŲ!“. Vaikai ir paaugliai buvo kviečiami eilėmis ir muzika pasakyti suaugusiems, kaip jie mato patyčių situacijas, kaip jaučiasi dėl patyčių, vykstančių mokykloje, ir kokios pagalbos ar kokio reagavimo tikisi iš suaugusiųjų.

Vaikų dainų konkurse buvo kviečiami dalyvauti 11-18 metų paaugliai, patys sukūrę dainos žodžius ir muziką. Iš visų konkursui atsiųstų dainų vaizdo įrašų komisija, kurioje dirbo „Vaikų linijos“, „Western Union“ ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro atstovai, išrinko vaikų dainų konkurso laureatus.

11-14 metų amžiaus grupėje 1-ąją vietą laimėjo KTU Vaižganto progimnazijos ir Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro mokinių Julitos Paulionytės, Justo Stašaičio, Viltės Dobilaitės, Ramintos Minickaitės ir Monikos Banytės sukurta daina „Būk mano draugu“. Pirmos vietos nugalėtojų dainą galite išgirsti čia

2-ąją vietą šioje amžiaus grupėje užėmė Kauno Tado Ivanausko progimnazijos moksleiviai Erikas Baginskas, Paulina Odnolko, Ugnė Trakanavičiūtė ir Kamilė Gustainytė, sukūrę dainą, pavadintą „Pavargau aš nuo patyčių...“. Šios dainos vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

Tuo tarpu 3-čiąją vietą už dainą „Patyčioms „NE“ – svajonėms „TAIP“ laimėjo Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos moksleivės Paulina Gudavičiūtė, Agnė Dagilytė, Gabija Marmakevičiūtė, Paulina Lukoševičiūtė ir Ugnė Mickevičiūtė. Jų dainą rasite čia

Vyresniųjų – 15-18 metų amžiaus – grupėje 1-ąją vietą užėmė Panevėžio rajono Raguvos gimnazijos mokiniai Laura Krasuckaitė ir Arvydas Skrebė. Jie sukūrė dainą „Shift Your Thinking“, pelniusią daugiausia komisijos balsų. Dainos vaizdo įrašą kviečiame pasižiūrėti čia.

Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos mokinys Aurimas Nausėdas, sukūręs dainą „Žmogau, ką TU darai?“, laimėjo 2-ąją vietą. Pamatyti atliekamos dainos vaizdo įrašą galite čia

Garbinga 3-ioji vieta atiteko Šiaulių rajono Gruzdžių gimnazijos mokiniams už jų sukurtą dainą „Išgirsk...“. Šią dainą galite išgirsti čia

Konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti „Western Union“, „Vaikų linijos“ ir leidyklos „Nieko rimto“ įsteigtais prizais. Ačiū visiems dalyvavusiems, kūrusiems, patyčias stabdantiems mokiniams!