Žinia mokykloms: pretenduokite į nemokamus reagavimo į patyčias mokymus

2023-09-06

Vaikų linija kviečia bendrojo ugdymo programą vykdančias mokyklas, turinčias 5–8 klases, registruotis į mokymus apie intervenciją patyčių situacijose „Reagavimo į patyčias ir žeminantį elgesį pagrindai“. Mokymų dalyviams bus išduodami pažymėjimai.

Norėdami pasiekti kuo platesnę geografiją, kviečiame kreiptis mokyklas iš įvairių Lietuvos vietų. Atsitiktiniu būdu bus atrinkta mokyklų visoje Lietuvoje, į kurias Vaikų linijos lektoriai atvyks vesti praktinių mokymų darbuotojams, dirbantiems su 5–8  klasių moksleiviais. Vienoje mokykloje bus organizuojami vieni 4 ak. val. trukmės mokymai, juose gali dalyvauti iki 25 asmenų. Mokymai vyks šių mokslo metų spalio–gegužės mėnesiais, su kiekviena mokykla konkreti mokymų data bus derinama atskirai.

Susidomėjusias mokyklas, kurios gali užtikrinti galimybę Vaikų linijai vesti mokymus, kviečiame užpildyti registracijos anketą: https://forms.office.com/e/jQSkq47bTD

Registracija vyks iki 2023 m. rugsėjo 22 d.

 

#SuremkimePečius

Prie galimybės surengti reagavimo į patyčias mokymus Lietuvos mokyklose prisideda ir kiekvienas asmuo, perkantis „Head&Shoulders“ produkcijos. Siekdamas stabdyti patyčias Lietuvos mokyklose, prekės ženklas „Head&Shoulders“ rugpjūčio 15 – rugsėjo 18 dienomis vykdo paramos kampaniją „Suremkime pečius“. Jos metu už kiekvieną nupirktą H&S produktą Vaikų linijai skiriama 0,36 Eur suma. Už surinktas lėšas Lietuvos mokyklose bus vykdomi reagavimo į patyčias mokymai, skirti mokytojams ir mokyklų darbuotojams. Mokymų metu įgytos žinios ir praktiniai įgūdžiai, kaip atpažinti žeminantį elgesį ir tinkamai stabdyti patyčias, suteiks ugdytojams daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Kuo daugiau supratingų ir žinančių, kaip reaguoti suaugusiųjų, tuo mažiau patyčių mokyklose.

 

Daugiau apie „Reagavimo į patyčias ir žeminantį elgesį pagrindai“ mokymus

Mokymuose analizuodami praktinius pavyzdžius įtvirtinsime reagavimo į patyčias pagrindines žinias ir įgūdžius. Aptarsime, į ką svarbu atsižvelgti sužinojus arba pastebėjus patyčių atvejį. Apibrėšime pagrindinius reagavimo „čia ir dabar“ žingsnius, aptarsime galimybes reaguoti į patyčių situaciją pagal mokyklos nustatytą tvarką. Taip pat kalbėsime, kaip tyrinėjant ir sprendžiant patyčių atvejį išlaikyti pasitikėjimu grįstus santykius su mokiniais, kaip saugiai ir nepažeidžiant konfidencialumo principų dalytis informacija.

Kam skirta: Mokyklos darbuotojams (mokytojams, administracijos atstovams, pagalbos mokiniui specialistams)

Trukmė: 4 akad. val.

Dalyvių skaičius: Iki 25 dalyvių