Savaitė "Be patyčių" Prienų r. Pakuonio pagrindinėje mokykloje

2015-03-28

Šiai akcijai ruošėmės iš anksto. Jau prieš mėnesį pradėjome vesti klasių valandėles-diskusijas apie patyčias. Žiūrėjome filmus ir juos aptarėme. Pokalbiai vyko tiek su vyresnių, tiek su pradinių klasių mokiniais. Filmukai buvo rodomi orientuojantis į mokinių amžių.
Savaitės "Be patyčių" metu dalinome skrajutes, kurias skaitydami galėjome pasitikrinti, ar mes nesame tie, kurie tyčiojasi iš kitų. Mokyklą papuošėme stendais. Dvi dienas vyko sportinės varžybos: "Draugiškos estafetės" bei draugiškos krepšinio varžybos "3x3". Ketvirtadienį skelbėme "Kepurių dieną". Visi į mokyklą ėjome galvas papuošę kepurėmis, skrybėlėmis, lankeliais, skaromis. Šios dienos šūkis "Visi panašūs, visi skirtingi - visi lygūs". Vyresniųjų klasių mokiniai vyko į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus žaisti krepšinį su ten bausmę atliekančiais nuteistaisiais.
Penktadienį visus savaitės nuveiktus darbus vainikavo "Šauniausios klasės konkursas", kurio metu mokiniai susibūrė vienam tikslui-nugalėti. Šauniausiais tapo penktokai. Renginio pabaigoje visi kūrėme šypsenos formos figūrėlę. Pamatyti filmai, išgirsti pamokantys žodžiai, vieningos sportinės varžybos, degančios mokinių akys noru nugalėti verčia susimąstyti ir išdėlioti savo prioritetus iš naujo. "Ei, žmogau, aš toks, kaip ir tu. Jei linksma-juokiuos, jei liūdna-liūdžiu, jei skauda-verkiu. Ei , žmogau, prašau tik vieno - būk žmogumi."