Visos Lietuvos penktokams – prevencinės kortelės su Beatos Nicholson ir Merūno Vitulskio patyčių patirtimis

2015-03-28

Siekdama stabdyti patyčias tarp vaikų, prasidedant paauglystei, „Vaikų linija“ išleido korteles su Beatos Nicholson ir Merūno Vitulskio vaikystės nuotraukomis ir prisiminimais apie patyčias.

„Atsimenu, kaip mane vadindavo meška, nes niekada nebuvau liesa... Tokie dalykai užkurdavo manyje tikrą užsispyrimo ugnį: „Palaukite ir aš jums parodysiu!“. Ir pati kartais paerzindavau kitus. Džiaugiuos, kad greitai supratau – viskas grįžta, jei kitam suteiki skausmo, anksčiau ar vėliau jis tau sugrįš“, – prisimena B.Nicholson.

„Iki mokyklos viską mačiau šviesiomis spalvomis, tačiau pirmą kartą patyrus patyčias, savo pasaulėžiūrą ir meilę žmonėms teko greitai paslėpti po puolimo skydu. Pyktis, kylantis iš nusivylimo žmonėmis, kuriems nepadarei nieko blogo, vis augo, kol vieną dieną supratau, kad mano skriaudėjai yra daug nelaimingesni už mane“, – kitoje kortelėje savo mintimis su vaikais dalijasi M.Vitulskis.

Šios prevencinės kortelės, per „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“ išplatintos visų savivaldybių švietimo skyriams, skirtos visos Lietuvos penktokams. Mokyklos kviečiamos kreiptis į savo savivaldybės švietimo skyrių ir pasiimti jų penktų klasių mokiniams priklausančias korteles.

„Vaikų linijos“ psichologės parengė specialias rekomendacijas, kaip naudotis šiomis kortelėmis ir organizuoti pokalbį su mokiniais apie patyčias, remiantis žinomų žmonių patyčių patirtimi. Rekomendacijas galite rasti čia

Kortelės su žinomų žmonių mintimis išleistos, „Vaikų linijai“ bendradarbiaujant su „Western Union Foundation Lithuania“.