Raguvos gimnazija minėjo savaitę be patyčių

2015-03-30

Jau trečius metus iš eilės, Raguvos gimnazijoje organizuojama ,,Veiksmų savaitė be patyčių“. Džiugu, kad kasmet į veiklas įsitraukia vis daugiau gimnazijos bendruomenės narių.
Jau tapo tradicija minint šią akciją kiekvienoje klasėje išsirinkti draugiškiausius mokinius, kuriais klasės draugai pasitiki, į kuriuos visada galima kreiptis pagalbos. Šiais metais išrinkti šie gerumo ambasadoriai Raguvos gimnazijoje: Brigita Kielaitė (1 klasė), Ugnė Kavaliauskaitė (2 klasė), Arminas Danila (3 klasė), Lukas Kavaliauskas (4 klasė), Rūtenė Vasiliauskaitė (5 klasė), Paulius Vaičiulis (6 klasė), Urtė Venskevičiūtė (7 klasė), Gabrielė Bujokaitė (8 klasė), Karolina Bartoševičiūtė (9 klasė), Edita Šniukštaitė (10 klasė), Lukas Kryžauskas (11 klasė), Domantas Ladauskas (12 klasė).
Visą mėnesį mokiniai rinko draugiškiausią gimnazijos darbuotoją, kuriuo trečius metus iš eilės tapo vaikų mylima muzikos mokytoja Ingrida. Ji sukvietė 5 – 12 klasių mokinius taip pat būti vieningais ir dalyvauti akcijoje ,,Puodelių muzika“. Per chemijos, muzikos, geografijos pamokas ir laisvų nuo jų metu, mokiniai ir mokyklos bendruomenės nariai mokėsi groti puodeliais. Norisi pasidžiaugti, kad 5 klasės mokinių grupelė išleido prevencinį laikraštuką ,,Tyčiukas“, skirtą ,,Veiksmų savaitei be patyčių“ pažymėti.
Šiais metais gimnazijos bendruomenei buvo siūloma būti vieningais ir tolerantiškais, patiems nebijoti eksperimentuoti su savo plaukais, ieškoti įdomių, spalvotų galvos apdangalų. Čia išradingiausi buvo pradinių klasių mokiniai, nors šukuosenas modeliavo ir vyresnių klasių merginos ir vaikinai.
Nors apie patyčias kalbama dažnai, tačiau tikimasi, kad vieną savaitę metuose būdami kartu bendrose veiklose, mokysimės būti tolerantiški, draugiški ir dėmesingi vieni kitiems.
Socialine pedagogė Giedrė Šuminskaitė
Psichologė Inesa Kaušinienė