„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015“ Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje

2015-03-30

„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2015“ Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinėje mokykloje vyko net dvi savaites.
Pirmoji savaitė (kovo 16–20 d.) buvo skirta 1–4 klasių mokiniams. Klasėse ir pailgintos darbo dienos grupėje vyko pokalbiai, valandėlės, filmuotų siužetų peržiūros ir aptarimai tema „Kas yra patyčios? Ką daryti, jei patiri ar pastebi patyčias?“. Visą savaitę pradinukai stengėsi rodyti dėmesį aplinkiniams. Per dailės ir technologijų pamokas bei pertraukas vyko kūrybinės dirbtuvės, kurių metu mokiniai piešė burtų keliu išsitrauktą bendraklasį. Iškirptas draugų figūras suklijavo bendrame kūrinyje „Mes draugiški“, kurį papildė ant balionų, gėlių, drugelių, saulučių užrašytomis mintimis apie draugus, draugystę, gerumą, pagalbą, socialiai priimtiną elgesį. Bendras kūrinys nusitiesė per koridorių net 45 metrus. Taip mokyklos mažiausieji parodė, kad stengiasi gyventi draugiškai.
Tris dienas mokyklos pailgintos darbo dienos grupės patalpos buvo atviros visiems 1–4 klasių mokiniams. Gera buvo stebėti, kaip jie žaidė stalo žaidimus ir su dideliu entuziazmu šoko. Tikrai įrodė, kad moka gražiai bendrauti.
Pradinukai sulaukė dėmesio iš vyresniųjų draugų. Pailgintos darbo dienos grupės mokiniams draugystės apyrankes padėjo nusipinti 8c klasės mokiniai ir jų auklėtoja Audronė Stoškienė. Kokie kantrūs mokytojai buvo aštuntokai! Ačiū jiems.
Antroji savaitė (kovo 23–27 d.) buvo skirta 5–10 klasių mokiniams. Pertraukų metu ir po pamokų jie kūrė žaidimų erdves pradinukams. Kovo 27 d. vyko 6–9 klasių mokinių „Super klasė“ rinkimai. Renginyje mokiniai kūrė draugiškos mokyklos simbolį, atliko užduotis, sprendė kryžiažodį. Po įnirtingos kovos rinkimus laimėjo 7a klasės komanda „Debesėliai“.
Mokiniai, dalyvaudami „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ 2015“, patyrė džiaugsmą bei suprato, kad gera gyventi draugiškai, išmoko socialiai priimtino elgesio, praplėtė bendravimo ir bendradarbiavimo gebėjimus. O mokytojos, socialinė pedagogė ir pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja džiaugiasi galėjusios prisidėti prie saugios ir draugiškos mokyklos atmosferos kūrimo.


Socialinė pedagogė Beata Vaičekauskienė,
pailgintos darbo dienos grupės auklėtoja Reda Baltkojienė.