Veiksmosavaitė "Be patyčių" Lumpėnų Enzio Jagomasto pagrindinio ugdymo skyriuje

2015-04-02

Pirmadienį, kovo 23 d., visoje Lietuvoje prasidėjo „Vaikų linijos“ organizuojama „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“. Palaikydami šeštą kartą vykdomą iniciatyvą, prie akcijos prisijungė ir Pagėgių sav. Vilkyškių Johaneso Borovskio Lumpėnų Enzio Jagomasto pagrindinio ugdymo skyrius. Pirmadienį per „Ryto ratą“ buvo pristatyta visos savaitės veikla, taip pat buvo parodytas filmukas kaip kartu stabdyti patyčias šiemet kviečia ir žinomi Lietuvos žmonės, dalindamiesi savo patyčių patirtimi ir mintimis apie patyčias.
Po renginio mišrios priešmokyklinės ugdymo grupės ir 1-2 klasių mokiniai žiūrėjo senosios animacijos filmukus „Ai ir Oi“ , bei „Zuikio obuoliukai“ diskutuota apie draugyste ir patyčias kaip jie jas supranta piešė savo geriausių draugų portretus, kurie buvo iškabinti mokyklos stende.
Antradienį 3-4 klasių mokinai buvo diskutuota tema „kas yra patyčios?“ vaikai dalinosi savo patirtimis. Pokalbių metu piešė ir dailino gražiausius žodžius iš kurių buvo sukurta mozaika ir pakabinta mokyklos stende.
Trečiadienį 5-8 klasių mokiniai pynė draugystės apyrankes dalinosi patirtimi apie patyčias, ar yra būdų kaip jos galima sustabdyti. Buvo pristatyta ir aptarta mokykloje vykusi anoniminė anketos analizė „Patyčios mokykloje“ .
Ketvirtadienį pertraukų metu grojo muzika kuri kvietė 9-10 klasių mokinius ir visus norinčius prisidėti prie draugystės apyrankės pynimo mokyklai.
Penktadienį po 2 pamokų mokyklos kieme buvo iškilmingai išmatuota draugystės apyrankė mokyklai kuri siekė 40,60 cm. Apibendrinta visos savaitės darbai.