„Vaikų linijos“ kampanijos „BE PATYČIŲ“ interneto svetainė pelnė „Login 2015“ apdovanojimą

2015-05-11

Lietuvos interneto apdovanojimuose, kurie užbaigė devintą kartą vykusią progreso konferenciją „Login 2015“, „Vaikų linija“ pelnė svarbų įvertinimą. „Vaikų linijos“ vykdomos kampanijos „BE PATYČIŲ“ interneto svetainė buvo pripažinta geriausiu edukaciniu ne pelno siekiančiu tinklalapiu.

Per Lietuvos interneto apdovanojimų ceremoniją paskelbti 2015 metais labiausiai Lietuvos interneto kultūrai nusipelnę asmenys, įmonės ar interneto raidą paveikę projektai bei judėjimai. 25 kategorijų laimėtojai, interneto vartotojų ir komisijos sprendimu, išrinkti iš beveik 500 nominuotų projektų ar kandidatų. Kandidatai į geriausiojo vardą skirtingose kategorijose buvo vertinami pagal idėjos naujumą, netikėtumą ir originalumą, progreso skatinimą, efektyvų idėjos pritaikymą bei funkcionalumą, pasiektus tikslus ir rezultatus bei vizualinį projekto pateikimą.

„Vaikų linijos“ jau dvyliktus metus vykdomos kampanijos „Be patyčių“ interneto svetainė www.bepatyciu.lt išrinkta geriausiu kultūriniu/edukaciniu ne pelno siekiančiu tinklalapiu. Šioje šiais metais atnaujintoje svetainėje vaikai, tėvai, švietimo įstaigų darbuotojai ir visi, norintys prisidėti prie to, kad patyčių Lietuvoje būtų mažiau, gali rasti įvairios naudingos informacijos, susijusios su patyčiomis, jų prevencija ir patyčių situacijų sprendimu.

Taip pat kampanijos „BE PATYČIŲ“ svetainė yra svarbi „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ informacijos platforma. Šiemet pirmą kartą daugiau nei tūkstantis įvairių organizacijų iš visos Lietuvos, dalyvavusių „Veiksmo savaitėje BE PATYČIŲ“, galėjo registruotis šioje svetainėje ir talpinti naujienas apie savo vykdytas veiklas. Taip visi dalyviai galėjo dalintis gerąja patirtimi, stabdant patyčių plitimą ir kuriant saugesnę aplinką ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Kampanijos „BE PATYČIŲ“ interneto svetainę www.bepatyciu.lt atnaujino UAB „aCoobe“ kartu su „Vaikų linijos“ komanda.