Šalčininkų r. Jašiūnų darželio „Žilvitis“ „Savaitės be patyčių“ staigmenos

2016-03-18

Ši savaitė buvo kupina draugiškumo, meilės, tolerancijos, laimingų veidų, plačių šypsenų,aktyvumo ir įvairių malonių emocijų.
„Savaitė be patyčių“- tai 5dienos- 5 skirtingos spalvos. Kiekviena diena turėjo sutartą dominuojančią spalvą, kurią darželio bendruomenė turėjo parodyti aprangos detalėse.
PIRMADIENIS- geltona spalva, kuri simbolizuoja: saulę, liepsną, draugiškumą.
Diena prasidėjo nuo bendros mankštos salėje 4 grupių: PELEDŽIUKŲ, ZUIKUČIŲ, MEŠKUČIŲ, BORUŽĖLIŲ. Vėliau vaikai grupėse darė aplikacijas, piešė piešinukus tema: „SAULĖ“, darė bendrą plakatą skirtą „SAVAITEI BE PATYČIŲ“.
ANTRADIENIS- žalia spalva, kuri simbolizuoja: gerą savijautą,ramybę, gamtą.
Šią dieną vaikučiai žaidė linksmąsias „DRAUGYSTĖS“ estafetes. Turėjome svečių iš Jašiūnų „Aušros“ ir M.Balinskio gimnazijų, kurie skaitė bei vaidino pasakas vaikams apie Gerumą.
TREČIADIENIS- raudona spalva, kuri simbolizuoja: meilę, drąsą, norą.
Auklėtojos vaikams parodė vaidinimą „NESKRIAUSKS KITŲ“, Po vaidinimo vaikai aptarė, kaip jie jaučiasi, kai nenori su jais draugauti. Jie nutarė, kad smagu turėti draugų, tačiau su jais reikia draugiškai elgtis, po to žaidė žaidimą „NUOTAIKOS“.
KETVIRTADIENIS- mėlyna spalva, kuri simbolizuoja: taiką, garbę, pasitikėjimą.
Salėje vaikučių laukė „Šaškių“ turnyras, o vėliau turėjome svečią iš BORUŽĖLIŲ grupės – Paulinos mama, kuri kalbėjo tema „BŪK SAUGUS“.
Atėjus iš salės vaikai grupėse darė „DRAUGYSTĖS APYRANKES“.
PENKTADIENIS- balta spalva, kuri simbolizuoja: džiaugsmą, gėrį, sėkmę.
Savaitės apibendrinamajame renginyje visi dalyviai žiūrėjo prevencinius filmukus apie patyčias, draugystę. Mūsų savaitė baigėsi apyrankių keitimusi.