Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2016

2016-04-04

Mūsų mokykla šiais metais kovo 14-18 dienomis dalyvavo akcijoje Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ. Šiai idėjai buvo skirtas visos savaitės pertraukų veiksmo ciklas. Visiems žinoma, kad ši problema labai aktuali mūsų visuomenėje. Tad nusprendėme įvairiomis veiklomis skatinti toleranciją vieni kitiems.
Pirmadienio pertrauka skirta Veiksmo savaitei BE PATYČIŲ atidarymui. Jos metu visa mokyklos bendruomenė sukviesta susijungti į gyvą grandinę ir susikibus už rankų paskelbti renginių ciklo pradžią.
Antradienį vyko stalo žaidimų pertrauka. Mokiniai žaidė įvairiais žaidimais, kai kurie atsinešė žaidimų ir iš namų. Pertraukos idėja visiems labai patiko.
Trečiadienio pertraukos metu visi mokiniai buvo kviečiami į aktų salę, kurioje jų laukė karaokė. Mokiniai dainavo patinkančias jiems dainas. Mokinių veidus puošė šypsenos, o mokykloje skambėjo dainos.
Ketvirtadienį tvyrojo kūrybinė nuotaika. Mokyklos koridoriuje buvo kuriamas jausmų žemėlapis, kuriame kiekvienas bendruomenės narys užrašė kaip jis jaučiasi. Malonu tyrinėti žemėlapį, kuriame didžioji dalis nurodo pozityvius jausmus.
Penktadienio pertrauka užbaigė renginių ciklą. Mokiniai buvo kviečiami turėti tądien baltą aprangos detalę. Skelbiant veiksmo savaitės BE PATYČIŲ renginių pabaigą mokiniai papuošė mokyklos aplinką savo gamintomis baltomis vėliavėlėmis. Jose buvo užrašyti tik geri, pozityvūs žodeliai, tokie kaip: draugiškumas, atjauta, nuoširdumas...
Mokykloje nuolat akcentuojama patyčių problema, atliekamos apklausos, vykdomi pokalbiai. Norime pasidžiaugti tolerantiška bendruomene. Tikime, kad ne tik akcijos metu, bet ir po jos būsime draugiški, geranoriški vieni kitų atžvilgiu.
Dėkojame dalyviams ir visiems prisidėjusiems prie Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ ciklo renginių.