Prezidentė antrus metus 2 proc. GPM skyrė „Vaikų linijai“ – kviečiame ir Jus padėti išklausyti vaikus!

2017-04-06

Jūs galite padėti mums išklausyti daugiau vaikų ir paauglių – paskirkite 1 ar 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) „Vaikų linijos“ veiklai! Užtruksite 5 minutes, o jūsų parama leis mums per ateinančius metus paruošti daugiau naujų savanorių, kurie galės išklausyti daugiau sunkumus išgyvenančių vaikų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė jau antrus metus iš eilės savo 2 proc. GPM skyrė „Vaikų linijai“. „Jokia valstybė ir jokia valstybinė institucija negali padaryti to, ką gali padaryti savanoris, atėjęs su savo patirtimi, tam specialiai paruoštas, nuoširdžiai kalbantis, užtikrinantis anonimiškumą“, – po pokalbio su „Vaikų linijos“ savanoriais ir darbuotojais teigė šalies vadovė.

Paruošti naujus savanorius, rūpintis jų nuolatiniu kvalifikacijos kėlimu ir motyvavimu kasmet padeda būrys „Vaikų linijos“ rėmėjų, kurie paskiria iki 2 proc. savo pajamų mokesčio „Vaikų linijai“. Praėjusiais metais tokiu būdu „Vaikų liniją“ nusprendę palaikyti asmenys paaukojo daugiau nei 7000 eurų. Šios lėšos tapo svarbiu indėliu, organizuojant mokymus naujiems savanoriams ir rengiant seminarus budintiems savanoriams, kurie kasdien susiduria su įvairiais vaikų išgyvenimais ir stengiasi juos išklausyti bei palaikyti.   

Praėjusiais metais „Vaikų linijoje“ dirbo beveik 200 savanorių konsultantų – per metus buvo paruošti 74 nauji savanoriai, kurie pradėjo budėti, atsiliepdami į vaikų skambučius ir laiškus. Augant „Vaikų linijos“ savanorių komandai, didėja ir „Vaikų linijos“ galimybės išklausyti į mus besikreipiančius vaikus. Jei 2013 metais „Vaikų linija“ galėjo atsiliepti į 1 iš 24 vaikų skambučių, praėjusiais metais galėjome išklausyti 1 iš 4 mums skambinusių vaikų.

Labai kviečiame prisijungti prie „Vaikų linijos“ draugų būrio ir paskirti dalį savo gyventojų pajamų mokesčio „Vaikų linijai“! Visą informaciją ir detalią instrukciją, kaip tai padaryti, rasite čia! Ačiū už Jūsų pagalbą, leisiančią išklausyti daugiau sunkumus išgyvenančių vaikų!