Kovo 19 – 23 d. Kėdainių r. Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos “Bitutės” skyrius prisijungė prie respublikinio projekto “ Savaitė be patyčių“

2018-03-27

,,Draugai, kas jie? Gal mažas spindulėlis vaikystėje. Gal tyra širdis, kuri tave palaiko. Gal tai kažkas, kas tau brangu šioje žemėje. Draugai – tai tie žmonės, sukuriais beprotiškai malonu būti kartu“ – teigė senovės romėnų filosofas Seneka.
Visą savaitę Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos "Bitutės" skyriuje - „Bitučių“, „Gėlyčių“, „Aviliukų“ grupėse vyko pokalbiai apie draugystę, patyčias ir smurtą: „Kas yra draugas?“, „Kam reikalingi draugai?“, „Kaip išsaugoti draugą?“. Vaikai kūrė draugystės apyrankės, kuriomis draugystės dieną keitėsi vieni su kitais.
Draugystės dieną, vyresnių grupių vaikai lankė jaunesniuosius draugus, kartu su jais žaidė, jais rūpinosi, bandė su jaunesniuoju draugu piešti bendrą piešinį. Draugystės dieną užbaigė draugystės arbatos gėrimu ir apyrankių apsikeitimu.
 Pasakų, vaidinimų ir animacinių filmukų („Ančiukas, kuris nemokėjo žaisti futbolo“,
„Didžiausias draugas“, „Bjaurusis ančiukas“) dienomis žiūrėjo filmukus apie draugus, juos aptarė, piešė, mėgino suvaidinti pasirinktas pasakas. Kartu sukūrė žiedą, kurio kiekvienas žiedlapis atskleidė geriausio draugo savybes.

Žaidimų dieną kiekvienoje grupėje buvo žaidžiami įvairūs žaidimai, vaikai piešė geriausią savo draugą. Pabaigoje visi su balionais išėjo į kiemą ir pamėgino sukurti draugystės širdutę su šypsena. Šia draugystės širdute vaikai norėjo pasidalinti su visu pasauliu.
                                                                                                    Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Daiva Meškuotienė