„Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018“ Kazlų Rūdos Prano Dovydaičio pagrindinėje mokykloje

2018-03-27

Šių metų kovo 19 – 23 dienomis mūsų mokykla, kaip ir dauguma Lietuvos mokyklų, dalyvavo VšĮ „Vaikų linijos“ inicijuotoje visuotinėje akcijoje „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ 2018″.
Akcijos metu buvo siekiama priminti mokiniams patyčių formas, jų pasekmes bei atsakomybę už savo veiksmus. Mokiniai buvo skatinami netapti pasyviais patyčių stebėtojais, priminta apie pavojus virtualioje erdvėje, mokyta gražaus tarpusavio bendravimo.
Mokykloje apsilankė Kazlų Rūdos policijos komisariato specialistė Akvilė Krunglevičienė, kuri pravedė paskaitą - diskusiją penktų ir šeštų klasių mokiniams „Patyčios, jų pasekmės bei atsakomybė už jas“.
Klasių valandėlių metu buvo peržiūrėti ir aptarti informacinio pobūdžio filmai apie patyčias. Mokinius sudomino šie filmukai, priminė jiems, kad viešose erdvėse reikia elgtis atsargiai, nurodė, kur jie gali kreiptis nutikus kokiai nors nemaloniai situacijai ir kam gali pasiguosti esant reikalui.
Visuomenės sveikatos specialistė parengė kiekvienai klasei informacinį stendą apie patyčias.
Mokykla kvietė ir tėvus būti aktyviais šios akcijos dalyviais, išsiuntė jiems straipsnį, publikuotą 15MIN (2016-09-19), kur apie patyčias kalbamasi su psichiatru L. Slušniu.
Mokiniams, tėvams ir mokytojams buvo išdalinti Vaikų linijos parengti lankstinukai ir kišeninės kortelės.