Naujausia informacinė medžiaga mokiniams, jų tėvams/globėjams ir pedagogams

2018-03-09

Visoms ugdymo įstaigoms emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ parengė ir išleido metodinę/informacinę medžiagą (lankstinukus, plakatus) apie patyčių prevenciją.

Lankstinukai ir plakatas vaikams:

„Elektroninės patyčios – ką daryti?“ – tai lankstinukas informuojantis vaikus apie elektroninių patyčių grėsmę ir galimybę jų išvengti arba galimą elgesį joms įvykus

„Jei susidūrei su patyčiomis – papasakok suaugusiajam!“ – tai lankstinukas pradinių klasių mokiniams kviečiantis mokinius pagalvoti, į kurį suaugusįjį jie galėtų kreiptis, įvykus patyčioms.

„Patyčios gali ir turi liautis!“.  Lankstinukas, skirtas vyresniųjų klasių mokiniams, išsamiau paaiškina, kuo skiriasi patyčios ir pajuokavimas bei kaip skirtingose patyčių situacijose galima padėti sau ir kitam.

Plakatas „Kurią pusę pasirinkti tu?“ yra skirtas patyčių prevencijai. Jis atitinka šių metų „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ temą ir skatina stabdyti patyčias.

Lankstinukas mokinių tėvas/globėjams: „Ar mano vaikas tyčiojasi? Patiria patyčias? Stebi jas?“ Šiuo lankstinuku tėvai raginami stebėti vaikų elgesį, kalbėti su jais apie patyčias, kylančias grėsmes. Taip pat informuojami, kokių veiksmų jie galėtų imtis, siekdami padėti savo vaikams.

Lankstinukas mokyklos pedagogams: „Patyčių prevencija mokykloje kiekvieno darbuotojo atsakomybė“. Medžiaga parengtas, remiantis LR Švietimo įstatymo pataisomis (XII-2685). Lankstinuko vizualas pateiktas aprašo pabaigoje.

Visus „Vaikų linijos“ ​ parengtus lankstinukus, plakatus, knygas galite peržiūrėti ir atsisiųsti čia.