Gyvenimas be patyčių

2018-04-05

     „Gyvenk su žmonėmis taip, kad draugai netaptų nedraugais, o nedraugai taptų draugai”- tokia Pitagoro mintimi buvo pradėta šių metų „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“. Kovo 19-24 dienomis Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokykla neliko abejinga VAIKŲ LINIJOS iniciatyvai, kuria skatiname ir vaikus, ir suaugusiuosius nelikti abejingiems patyčioms ir pasirinkti tą pusę, kuri rodo nepritarimą pasityčiojimui, palaiko ir draugiškai bendrauja su tyčiojimąsi patiriančiais žmonėmis ir taip stabdo jų paplitimą.
Poreikis bendrauti tarpusavyje, be abejonės, yra vienas būdingiausių žmonijos bruožų. Tik kontaktuodami galime patenkinti daugelį svarbiausių poreikių, tokių kaip bendrumo, saugumo, savigarbos, pripažinimo, meilės, saviraiškos ir begalę kitų. Šios, patyčių savaitės, metu mokinių klausta, kokios vertybės juos skatina judėti į priekį, siekti savo tikslų, jaustis priimtiems, mylimiems ir suprastiems. Jie buvo kviečiami pasidalinti mintimis, diskutuoti ir įvardinti draugystę ir toleranciją skatinančias ir palaikančias vertybes. Visos mokinių mintys virto burėmis, kurios papuošė mokyklos fojė iškilusį draugystės laivą.
Prie šios „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ 2018” prisijungė ir bendrabučio bendruomenė, kuri kovo 21 d. vakare pažiūrėjo ir aptarė režisieriaus Stephen Chbosky filmą „Gerumo stebuklas.“ Visų: mokinių, suaugusiųjų ir tų, kurie jau buvo matę filmą anksčiau – nuomonė vieninga: sukurta juosta tikrai verta dėmesio, nepaliekanti nė vieno abejingo, pamokanti, skatinanti tolerantiškumą, draugiškumą bei pagarbą vienas kitam.
Stabdykime patyčias kartu!