„Vaikų linija“ kviečia prisijungti prie Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ

2019-01-21

Emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ kviečia švietimo ir ugdymo įstaigas prisijungti prie šiemet kovo mėnesį vyksiančio Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ. Ši iniciatyva pakeis devynerius metus vykusią nacionalinę „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“.

Šiemet, minint „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ dešimtmetį, „Vaikų linija“ nusprendė šią iniciatyvą transformuoti, išplėsti ir pakviesti visus, norinčius stabdyti patyčias ir kitokį skaudinimą, savo veiklomis ir idėjomis jungtis prie sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ. Visą kovo mėnesį „Vaikų linija“ kviečia švietimo ir ugdymo įstaigas savo bendruomenėms organizuoti ir vykdyti veiklas, skirtas patyčių prevencijai ir kitokio žeminančio elgesio stabdymui. Su patyčiomis turime dirbti visus metus, tačiau kovo mėnesį „Vaikų linija“ kviečia sutelkti vaikų ir suaugusiųjų dėmesį į patyčių problemos aktualizavimą ir jos sprendimo būdus.

Švietimo ir ugdymo įstaigų atstovams nuo šių metų nebereikia registruotis kampanijos BE PATYČIŲ svetainėje – apie savo veiklas ir iniciatyvas „Vaikų linija“ kviečia ugdymo įstaigas informuoti savo kanalais, kad informacija pasiektų mokinius, jų tėvus ir kitus vietos bendruomenės atstovus.

Siekdama suteikti informacijos, idėjų ir veiklų pavyzdžių, ką galima organizuoti ir į kokias veiklas įtraukti mokinius per Sąmoningumo didinimo mėnesį BE PATYČIŲ, „Vaikų linija“ kampanijos BE PATYČIŲ svetainėje ugdymo įstaigoms pateiks rekomendacijas veikloms. Šioje svetainėje taip pat visada galima rasti aktualios informacijos vaikams, tėvams ir švietimo įstaigų darbuotojams apie patyčias, jų prevenciją, tinkamus reagavimo būdus ir pan.

Artėjant Sąmoningumo didinimo mėnesiui BE PATYČIŲ, „Vaikų linija“ pristatys daugiau naujienų.