Kviečiame dalyvauti nacionalinėje konferencijoje „BE PATYČIŲ 365“

2019-02-22

Kovo 18 d. (pirmadienį) Vilniuje, „Radisson Blu Hotel Lietuva“, „Vaikų linija“ rengia nacionalinę konferenciją „BE PATYČIŲ 365“, skirtą pristatyti patyčių prevencijos ir intervencijos aktualijas Lietuvoje. Konferencijoje kviečiami dalyvauti švietimo ir ugdymo įstaigų darbuotojai, organizacijų, dirbančių su vaikais ir paaugliais, atstovai bei visi, kuriems aktuali patyčių prevencijos tema.

Šį kovą „Vaikų linija“ paskelbė Sąmoningumo didinimo mėnesiu BE PATYČIŲ ir kviečia visuomenę įvairiomis veiklomis ir idėjomis sutelkti dėmesį į patyčių problemą ir siūlyti būdus bei priemones, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti, kad patyčių mūsų šalyje būtų mažiau. Žinių apie patyčių prevenciją ir intervenciją atnaujinimui ir pasidalinimui gerąja Lietuvos ir užsienio patirtimi „Vaikų linija“ organizuoja nacionalinę konferenciją „BE PATYČIŲ 365“.

Konferencijoje savo įžvalgomis apie patyčių prevenciją žmogaus teisių kontekste dalinsis Jungtinių Tautų specialusis pranešėjas teisei į sveikatą, profesorius Dainius Pūras. Pasaulio sveikatos organizacijos atliekamo Tarptautinio mokinių gyvensenos ir sveikatos tyrimo (HBSC) rezultatus, atskleidžiančius patyčių paplitimo tendencijas tarp Lietuvos mokinių, pristatys pagrindinis tyrėjas Lietuvoje, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto Sveikatos tyrimų instituto mokslininkas prof. dr. Kastytis Šmigelskas. Tarptautinio tyrimo apie vaikų patyčias virtualioje erdvėje rezultatus komentuos Vilniaus universiteto Psichologijos instituto direktorė doc. Vilmantė Pakalniškienė.

Kas padeda vykdyti patyčių prevenciją pasakos socialinių mokslų daktarė, kontekstinio ugdymo pradininkė dr. Austėja Landsbergienė, patyčių prevencijos situaciją Lietuvoje komentuos „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis. Švedijos patyčių prevencijos patirtimi ir veiksmingomis priemonėmis dalinsis švedų patyčių prevencijos organizacijos „Friends“ atstovai. Kaip sekasi diegti patyčių ir smurto prevencijos programas Lietuvoje, pasakos įvairių organizacijų, dirbančių šioje srityje, atstovai.

Daugiau informacijos apie konferenciją rasite čia: konferencija2019.bepatyciu.lt

Kviečiame registruotis ir dalyvauti!