Ugdymo įstaigoms – rekomendacijos užsiėmimams su vaikais ir tėvais

2020-03-05

Per Sąmoningumo didinimo mėnesį BE PATYČIŲ „Vaikų linija“ kviečia švietimo ir ugdymo įstaigas skirti daugiau dėmesio pokalbiams, diskusijoms ir kitoms bendroms veikloms patyčių prevencijos tema. Kaip pagalbą švietimo darbuotojams „Vaikų linijos“ specialistai paruošė rekomendacijas, skirtas užsiėmimams mokyklose.

Šių metų Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ pagrindinė tema – elektroninės patyčios. Šios temos platesniam nagrinėjimui ir aptarimui ir yra skirtos naujosios rekomendacijos.

Rekomendacijos suskirstytos pagal amžiaus grupes – nuo ikimokyklinio amžiaus vaikų iki vyriausiųjų klasių mokinių. Užsiėmimai skirti platesniam elektroninių patyčių supratimui ir aptarimui, veiksmų plano sudėliojimui, ką reiktų daryti, jei mokiniai susidurtų su žeminančiu elgesiu internete. Čia galite rasti daugiau informacijos, skirtos vaikams, susiduriantiems ir stebintiems patyčių ar kito netinkamo elgesio situacijas. Rekomendacijose rasite ir tėvams skirtą užsiėmimą.

Daugiau informacijos, skirtos vaikams ir tėvams, ieškokite specialiai kampanijai skirtame internetiniame puslapyje: internete.bepatyciu.lt

Rekomendacijų rinkinys čia.