Padėkite išklausyti vaikus, skirdami 1,2 proc. GPM „Vaikų linijai“!

2020-04-23

Vaikų linijos“ savanoriai konsultantai per praėjusius metus atsiliepė į daugiau nei 176 tūkstančius vaikų ir paauglių skambučių, tuo tarpu bandymų prisiskambinti buvo daugiau nei 300 tūkstančių. Paaugliai kreipėsi pagalbos ir pokalbiais internetu – pernai įvyko 2126 pokalbiai, mūsų galimybės leido atsiliepti kas antram susirašinėti norėjusiam vaikui ar paaugliui. Siekdami toliau didinti mūsų teikiamos pagalbos pasiekiamumą ir išklausyti kiekvieną pasikalbėti norintį vaiką, kviečiame prisidėti prie mūsų veiklos, skiriant 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) „Vaikų linijai“.

Praėjusiais metais šalies gyventojai šiuo būdu „Vaikų linijai“ paskyrė 15 188 eurų. Ši reikšminga parama prisidėjo prie „Vaikų linijos“ savanorių konsultantų pritraukimo, jų kvalifikacijos kėlimo, motyvacijos didinimo. Pernai vaikus išklausė 369 „Vaikų linijos“ savanoriai konsultantai, kurie telefonu ir internetu budėjo daugiau nei 31 tūkstantį valandų. Kiekvienas jų, baigęs maždaug pusės metų trukmės mokymus, yra pasiruošęs išklausyti ir palaikyti į „Vaikų liniją“ besikreipiančius vaikus bei paauglius, kurie nori pasidalinti savo išgyvenimais, užduoti jiems svarbų klausimą ar tiesiog pasijusti išgirstais.

„Vaikų linija“ siekia toliau plėtoti savo teikiamą pagalbą ir užtikrinti, kad telefonu ir internetu vaikai galėtų sulaukti jiems reikalingos paramos tada, kai jos reikia. Todėl kviečiame jus prisidėti prie mūsų veiklos ir paskirti 1,2 proc. GPM vaikų ir paauglių išklausymui!

Jūsų skirtos kelios minutės šios paramos skyrimui leis mums išklausyti daugiau pasikalbėti norinčių vaikų!

KAIP SKIRTI 1,2 PROC. SAVO GPM „VAIKŲ LINIJAI“:

  1. Prisijunkite internetu prie elektroninio deklaravimo sistemos per savo internetinę bankininkystę.
  2. Kairėje spauskite „Pildyti formą“.
  3. Pasirinkite „Prašymas skirti paramą“
  4. Pasirinkite formą FR0512 v.4 elektroniniam pildymui.
  5. 1-4 laukeliuose įrašykite savo asmeninę informaciją.
  6. 5  - įrašykite “2019”.
  7. 6s - pažymėkite kryžiuku.
  8. E1 - pasirinkite 2 – paramos gavėjas.
  9. E2 skiltyje įrašykite „Vaikų linijos“ identifikacijos kodą: 300592971.
  10. E3 skiltyje – „Vaikų linija“.
  11. E4 skiltyje pasirinkite 1,20.
  12. E5 skiltyje pasirinkite metus, iki kurių norite paskirti paramą. Pavyzdžiui, iki 2023. (Tokiu būdu parama „Vaikų linijai“ bus automatiškai pervedama iki 2023 m., o jums nereikės kasmet pildyti šios formos).  
  13. Viršuje dešinėje spauskite „Pateikti deklaraciją“.

Ačiū už jūsų svarbią pagalbą, kuri leis išklausyti ir palaikyti daugiau sunkumus išgyvenančių vaikų!