Kviečiame mokytojus sudalyvauti apklausoje apie patyčių situaciją karantino metu

2020-05-13

Emocinę paramą vaikams ir paaugliams teikianti „Vaikų linija“, vykdydama kampaniją BE PATYČIŲ, inicijuoja mokytojų apklausą apie patyčių ir kitokio žeminančio elgesio situaciją ir pokyčius per karantiną. Kviečiame mokytojus sudalyvauti mūsų apklausoje: shorturl.at/hwBMR

Šalyje įvedus karantiną ir prasidėjus nuotoliniam mokymo procesui, skambučių ir žinučių į „Vaikų liniją“ dėl patyčių reikšmingai sumažėjo. Vis dėlto patyčių ir kitokio skaudinančio elgesio apraiškų pastebima virtualioje erdvėje. Mokiniai skaudina vienas kitą, o kartais žeminami ir mokytojai.

„Vaikų linijos“ patyčių prevencijos specialistai, reaguodami į pasikeitusias mokymosi sąlygas ir kitokį tarpusavio bendravimą, siekia išsiaiškinti žeminančio elgesio ir patyčių situaciją karantino metu ir pastebėti pokyčius. Žeminančiu elgesiu ir patyčiomis laikomas tyčinis elgesys, kuriuo siekiama įskaudinti, pažeminti kitą asmenį.

Kviečiame mokytojus ir kitus ugdymo įstaigų darbuotojus atsakyti į keletą mūsų vykdomos apklausos klausimų, kuriuos rasite čia: shorturl.at/hwBMR Ši apklausa anoniminė, o atsakymai bus naudojami tik apibendrinti.

Labai dėkojame už jūsų skirtą laiką!