Konkursas – „Išskleisk kūrybiškumo sparnus“

2022-03-21

„Vaikų linija“ drauge su filmo „Drugelio širdis“ kūrybine komanda kviečiame 1–5 klasių moksleivius dalyvauti konkurse „Išskleisk kūrybiškumo sparnus“. Šio konkurso tikslas – komandinis darbas, atskleidžiantis klasės vienybę, draugiškumą ir kūrybiškumą pasisakant prieš patyčias.

Moksleiviai kviečiami interpretuoti Jurgos  Šeduikytės ir pagrindinės „Drugelio širdis“ aktorės Vilnės Konstancijos Abukevičiūtės atliekamą filmo dainą „Tau visas dangus“ – tai gali būti vokalinis, instrumentinis, muzikinis, teatrinis pasirodymas, šokis, performansas, piešinys ar bet koks kitas kūrybinis pasirodymas, nufotografuotas, nufilmuotas ar kaip nors kitaip užfiksuotas.

Konkursą laimėjusios klasės laukia prizas – uždaras filmo „Drugelio širdis“ seansas artimiausiame kino teatre. Kūrybiniai darbai turi būti kuriami kartu su klase įtraukiant kuo daugiau mokinių. Darbus reikia užfiksuoti ir patalpinti viešojoje erdvėje (socialinėje mokyklos medijoje, tinklapiuose ar pan.), o nuorodą atsiųsti el. paštu drugeliosirdis@gmail.com iki balandžio 15 d.

Filmo kūrybinė grupė išrinks I-ojo etapo nugalėtojus, kurių darbai balandžio 19–21 dienomis bus skelbiami „Drugelio širdis“ Facebook puslapyje, čia pagrindinio prizo laimėtoją išrinks visuomenė, atiduodama balsą už labiausiai patikusį darbą.

Peržiūrėti dainos „Tau visas dangus“ vaizdo klipą galima čia.

Atsisiųsti dainos audiofailą čia.

Daugiau apie konkursą „Išskleisk kūrybiškumo sparnus“.

Skaitykite konkurso taisykles.

 

Filmas padeda kalbėtis apie patyčias

Režisierės Inesos Kurklietytės filmas „Drugelio širdis“ pasakoja istoriją apie ypatingą berniuką Juozapą, kuris slepia didelę paslaptį. Jo širdį saugo gaubtas ir storas šarvas. Juozapo pasaulis –tai sename dvare paties sukonstruotas vabzdžių viešbutis ir jo gyventojai. Vieną dieną į miestelį atsikrausto naujokė Rugilė, ir Juozapo gyvenimas apvirsta aukštyn kojom. Rugilės dėka Juozapas nugali savo baimę ir tampa atviras pasauliui.

Šeimai skirtas filmas siunčia socialinę žinutę ir kviečia kalbėtis apie patyčias, apie drąsą būti kitokiu, apie draugystę. „Vaikų linija“ rekomenduoja filmą pradinių ir jaunesnių klasių mokiniams kaip priemonę, leidžiančią jautriai pažvelgti į patyčių temą ir aptarti, kokius jausmus jos kelia, kokie galimi reagavimo į patyčias būdai.

Filmo aptarimo rekomendacijas parengė „Vaikų linijos“ psichologė dr. Jurgita Smiltė Jasiulionė ir kampanijos „BE PATYČIŲ“ koordinatorė Eglė Tamulionytė. Jas rasite čia.

Daugiau informacijos apie filmą „Drugelio širdis“.

Filmo „Drugelio širdis“ premjera Lietuvos kino teatruose balandžio 8 d. Dalis pajamų nuo kiekvieno parduoto kino bilieto bus skiriama paremti „Vaikų liniją“.